Početna > Život i stil
Život i stil

Kako izabrati papriku za ajvar? Ove smernice su zlata vredne

Vreme spremanja zimnice je krenulo, a ovo su saveti iskusnih domaćica koji mogu da vam pomogn pri pripremi ajvara, pinđura i sličnih pikanterija.
Foto: Pexels/Karolina Grabowska

Prilikom pravljenja zimnice najvažnije je odabrati kvalitetno povrće, a za ajvar kvalitet paprike je presudan.

Važno je da bude sveža, a najbolje je da bude iz organiskog uzgoja.

Ovo su smernice iskusnih domaćica i baka za odabir prave paprike za najbolji ajvar:

Paprika mora biti sasvim zrela i neoštećena.

Najvažnije je da paprika bude mesnata i suva. Kada se stavi na roštilj ovakva paprika ne cvrči i ne pušta mnogo tečnosti, već se polako peče i zadržava sve sokove i ukuse.
Birajte pljosnate paprike koje se lako peku samo sa dve strane i samim tim i lako ljušte.
Ako ste u prilici izaberite organski gajenu papriku starih sorti čiji su plodovi obično nešto manji ali čvršći, takozvanih „ajvarki“ od kojih je najbolja Kurtovska kapija.

7 proverenih načina da svoje kupatilo pretvorite u oazu mira i relaksacije

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake