Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како изабрати паприку за ајвар? Ове смернице су злата вредне

Време спремања зимнице је кренуло, а ово су савети искусних домаћица који могу да вам помогн при припреми ајвара, пинђура и сличних пикантерија.
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Приликом прављења зимнице најважније је одабрати квалитетно поврће, а за ајвар квалитет паприке је пресудан.

Важно је да буде свежа, а најбоље је да буде из органиског узгоја.

Ово су смернице искусних домаћица и бака за одабир праве паприке за најбољи ајвар:

Паприка мора бити сасвим зрела и неоштећена.

Најважније је да паприка буде месната и сува. Када се стави на роштиљ оваква паприка не цврчи и не пушта много течности, већ се полако пече и задржава све сокове и укусе.
Бирајте пљоснате паприке које се лако пеку само са две стране и самим тим и лако љуште.
Ако сте у прилици изаберите органски гајену паприку старих сорти чији су плодови обично нешто мањи али чвршћи, такозваних „ајварки“ од којих је најбоља Куртовска капија.

7 proverenih načina da svoje kupatilo pretvorite u oazu mira i relaksacije

Преузмите андроид апликацију.