Пре него што почнете са пржењем, једна ствар мора да се деси. Важно је да све време стојите поред шпорета.
Сигурно сте некада чули да, када неко прича о припреми хране, изговори да је важно да тигањ буде довољно загрејан.
Ово нико не каже без разлога.
Рецимо, уколико ставите месо или кромпир у уље које није довољно загрејано, оно се неће лепо испржити.
Поред тога што ће вам бити потребно више времена, уместо да постане хрскаво и сочно, месо ће бити суво.
Оно на шта треба да обратите пажњу приликом загревања уља јесте да се не запали.
Дакле, важно је да све време стојите поред шпорета и да, чим уље почне да дими, у њега спустите све оно што сте планирали да печете или пржите.
Након тога, смањите температуру и месо и друге намирнице ће се кувати равномерно, а укус ће бити невероватан.
Преузмите андроид апликацију.