Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да ваше беле патике буду увек беле?

Одржавање белих патика може бити захтевно, а резултати након чишћења никада не могу бити исти као када сте их први пут видели на полици и одлучили да их купите.
Фото: Pixabay/marzuk

Али постоје једноставна решења уз помоћ којих ћете моћи да одржите изглед својих белих патика. Материјали од којих су направљене патике ће одредити како их чистите и колико ће трајати, али постоје неки универзални кораци.

Посветите пет минута до сат времена за чишћење у зависности од врсте патика које имате и колико су прљаве.

Да бисте помогли патикама да задрже свој облик, почните тако што ћете их напунити тканином или новинама.

Тако се са патикама лакше рукује, а материјали упијају течности које пролазе. Ако имате четку за ципеле, користите је да уклоните прљавштину.

Стара четкица за зубе, мека четкица за нокте или чак мекана крпа ће такође радити. Овде је циљ уклонити сву прашину и прљавштину без грубих покрета.

Кожне патике

Кожне патике се најлакше чисте. Узмите детерџент за суђе и сунђер и направите пену у посуди са водом. За чишћење патике лаганим покретима користите меку страну сунђера. Ако су заиста прљаве, окрените сунђер на другу страну и пажљиво орибајте.

Платнене патике

Платнене патике могу бити тешке за чишћење, али могу издржати више рибања. Након што помешате мало течности за прање судова и воде, очистите ципеле четкицом за зубе кружним покретима. Када завршите, обришите их мокром крпом да бисте уклонили преосталу пену. Оставите патике да се добро осуше.

Плетене патике

Ове патике су ноћна мора за чишћење. Ако трљате превише јако, можете оштетити тканину. Зато умочите чисту крпу у сапунасту воду и нежно орибајте патике. Да бисте одржали структуру патике, радите у правцу плетења што је више могуће. Обришите остатке сапуна.

Najčešće greške koje pravite kada perete veš u mašini za pranje veša

Преузмите андроид апликацију.