Pomfrit je jedan od omiljenih priloga koji ide uz gotovo sva jela od mesa, od pljeskavica do roštilja, a svi ćemo se složiti da nema ništa gore od raskvašenog pomfrita. Pomfrit mora da bude hrskav, a ako nije, pokvari celo jelo.

Pa kako da se pobrinete da pomfrit koji pravite kod kuće svaki put bude neverovatno hrskav i ukusan?
Tajna je u jednom koraku koji se mora ponoviti dva puta, iako mnogi to ne rade.
Neophodno je ukloniti skrob iz krompira
Prvo, naravno, treba da ogulite i isečete krompir, pazeći da svaki komad bude iste debljine kako bi se svi pomfriti ravnomerno ispekli.
Isečen krompir potopite u hladnu vodu najmanje sat vremena pre pečenja, a najbolje preko noći.
Što duže kvasite krompir, to će biti hrskaviji jer će tokom namakanja izgubiti skrob.
Zatim dva puta isperite krompir hladnom vodom i dobro ga osušite čistom kuhinjskom krpom.
Tajna je u dvostrukom prženju
Najvažnije je ukloniti skrob i vlagu iz krompira, a to možete postići duplim prženjem.
Zagrejte ulje na 150 stepeni, dodajte malu količinu pomfrita i pržite ih 5-6 minuta.
Izvadite ih u kuhinjski peškir, a zatim zagrejte ulje na 200 stepeni.
Stavite već prženi pomfrit nazad u ulje na dodatnih 5 minuta i pržite do zlatno smeđe boje.
Pržene krompire izvadite u kuhinjski peškir da upije višak ulja, a zatim ih poslužite sa omiljenim sosom.
Ako pratite sve ove korake, pomfrit će svaki put ispasti hrskav i ukusan.
Preuzmite android aplikaciju.