Sezona jagoda je nedavno počela, a mnogi lekari preporučuju konzumaciju ovog voća, jer donosi niz zdravstvenih koristi.

Međutim, vrlo brzo se pokvare, pa ako ne planirate da ih pojedete istog dana, sledite ove savete. Ako želite da produžite rok trajanja svojih jagoda, moraćete da ih prebacite u frižider.
Najbolji način da to uradite je da ih stavite u hermetički zatvorenu posudu, jer mogu ostati sveži do sedam dana.
Važno je istaći da postoje dve metode čišćenja jagoda koje se najčešće ističu kao najispravnije.
Jedna metoda kaže da jagode ne treba da peremo pre konzumiranja, dok druga metoda kaže da treba oprati jagode u 100 mililitara belog sirćeta i 500 mililitara vode da bismo se oslobodili bakterija i buđi. Koji god metod da odaberete, sledite ove korake kasnije.
Nemojte ih seći
Cele jagode će duže izdržati kvarenje od rezanih jagoda. Čuvajte ceo paket onako kako ste ga našli na pijaci ili na pijaci, što znači da ostavite i njihove listove. Koristite papirne peškire Obložite plastičnu ili staklenu posudu papirnim ubrusima. Ovi papirni ubrusi će apsorbovati vlagu i sprečiti stvaranje buđi na jagodama.
Stavite jagode u jedan red
Jagode se sporije kvare ako ih stavite u jedan red, jer ćete tako smanjiti prelazak buđi sa jagode na jagodu. Ako nemate dovoljno kontejnera ili prostora za određenu količinu jagoda, možete ih držati u originalnom pakovanju, ali onda razmislite o tome da između svakog reda stavite papirni ubrus kako biste smanjili kontakt i vlagu.
Evo zašto je voda od kiselih krastavaca dobra za naše zdravlje!
Preuzmite android aplikaciju.