Постоји неколико једноставних савета који ће вам помоћи да сваки пут направите савршено кувани пиринач.
Наиме, ако желите да направите басмати пиринач, користите однос воде и пиринча 2:1.
За пиринач од јасмина и пиринач дугог зрна, користите однос воде и пиринча 1,5:1.
Ево шта је кључни корак у припреми:
Прво је потребно да је оперете млаком водом да бисте уклонили вишак скроба да бисте постигли добар укус.
Још једна важна ствар у кувању пиринча је да изаберете лонац са дебелим дном, који има веома чврст поклопац.
Ствар је у томе што пиринач упија воду у којој се кува, тако да не желите да део воде испари.
Пиринач ставите у врућу и посољену воду и кувајте у поклопљеном лонцу. Такође саветује да се не меша. Када је у питању време кувања, зависи од врсте пиринча коју припремате.
Кувајте бели басмати пиринач 10 до 12 минута на јакој ватри, пиринач од јасмина такође, басмати пиринач целог зрна око 25, смеђи пиринач такође око 25, а пиринач дугог зрна око 15 минута.
Evo zašto je voda od kiselih krastavaca dobra za naše zdravlje!
Преузмите андроид апликацију.