Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да се решите сувих лактова?

Неки проблеми са кожом се решавају невероватно лако – једном једином кремицом. Неки други захтевају далеко више труда. Међу њима су и суви лактови.
Фото: Pexels/Karolina Grabowska

Можда живите у убеђењу да би нека хидрантна крема одрадила посао, али варате се. Сви који су имали суве лактове знају да, нажалост, уопште није овако лако борити се са њима.

Уколико желите да вам лактови буду нежни, да не изгледају као шмиргла, онда вас чека приличан посао. Ево шта кажу дерматолози.

Суви лактови: најбржа решења

Наносите креме док су лактови још влажни

Да, да, сви производи се обично наносе тек када се влага уклони, а претходни производ добро упије. У случају сувих лактова једноставно није тако. Дерматолози саветују да ће наношење хидратантне креме на лактове чим изађете испод туша помоћи да се у њима задржи више влаге.

Бирајте гушће формуле

Без обзира на то колико су крема или гел наводно хидратантни, немојте узимати нежне производе, напротив. Што гушћа формулација, то боље у овом случају. Оне помажу да се створи баријера на кожи да се влага дуже задржи у спорном делу.

Без туширања врелом водом

Колико год да волите опуштање под врелим тушем, он штети вашој кожи. Уместо да лечи и хидрира, врела вода додатно исушује кожу – водите рачуна о томе.

Блага средства за чишћење

Још једна ствар коју треба имати на уму док се туширате или купате јесу средства за чишћење која користите. Користите блага средства која не исушују. Можете чак употребити препарат који користите за лице.

Масна крема преко ноћи

Изаберите неку крему са природним уљем или вазелин и користите их као ноћни третман. Пре него пођете у кревет једноставно намажите ваше лактове и увијте их или покријте дугим рукавима.

Размислите о хемијском пилингу

Понекад ни хидрататори ни уља не могу да направе магију јер им сувише мртвих ћелија стоји на путу. Зато дерматолози препоручују да размислите о хемијском пилингу. За почетак, одличан избор су креме са АХА киселинама.

Покушајте са механичким пилингом

Друга опција је коришћење физичког (или механичког) пилинга. Једном недељно ваш пилинг за тело нанесите и на лактове.

Укључите уреу у своју рутину неге коже

Када све остало подбаци, време је да уведете добру стару уреу у рутину неге. Ова супстанца одлично хидрира и размекшава кожу. Креме за стопала и пете су одличне опције за лактове с обзиром на њихове интензивно хидратантне формуле – пробајте.

Не ослањајте се на лактове

На крају, али не и најмање важно: не наслањајте се на лактове. Што већи притисак вршите на то подручје, кожа ће постати дебља и грубља.

Šta su automatizovani video snimci i kako donose zaradu?

Преузмите андроид апликацију.