Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да се решите непријатних мириса са силиконских калупа?

Једноставни, а ефикасни савети за прање и уклањање непријатних мириса са силиконских калупа.
Фото: Pixabay/stux

Силиконски калупи имају много позитивних страна, не лепи се, може да се пере у машини за судове, практично је за складиштење и може да издржи веома ниске и веома високе температуре. Међутим, ако сте икада користили неки од производа на бази силикона, вероватно знате како се мириси лако лепе за материјал након само неколико употреба.

Ево како најлакше да отклоните непријатне мирисе и остатке хране са силиконских калупа:

Користите детерџент и топлу воду

Стручњаци се слажу да је употреба детерџента и топле воде за уклањање мириса из силикона један од најбољих и најсигурнијих начина прања. Напуните судоперу врелом водом и сипајте неколико капи детерџента. Убаците силиконске калупе и оставите да одстоји између 20 и 60 минута, у зависности од тога колико су мириси јаки. Након тога, истрљајте сунђером и исперите топлом водом, а затим осушите крпом.

Друге методе чишћења

Ако врућа вода са детерџентом није довољна да уклони мирисе са силикона, постоји неколико других метода које можете да испробате. Загрејте рерну на 180 степени, а затим ставите калупе од силикона и пеците од 10 до 15 минута. Када се охлади, оперите детержентом и топлом водом. Такође, можете да прокувате посуђе у води неколико минута, а затим их оставите да се потпуно осуше пре него што их одложите.

Сода бикарбона као спас

Ако се одмах не испере, маст може да продре у предмете на бази силикона и остави мирисе који се тешко уклањају. Када се то догоди, најбоље је користити соду бикарбону. Направите пасту од соде бикарбоне и воде, а колико соде толико и воде. Утрљајте пасту од соде по целој посуди или калупу, па оставите да преноћи. Сутрадан исперите, а ако је мирис остао онда поновите поступак.

Kako otvoriti flašu vina ako nemate otvarač pri ruci?

Преузмите андроид апликацију.