Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Kако отворити флашу вина ако немате отварач при руци?

Позовеш пријатеље на дружење и одлучиш да отвориш боцу вина, али онда схватиш да си усред ноћне море, немаш вадичеп.
Фото: Pixabay/Gadini

У реду је. Заправо постоји неколико начина да отворите боцу вина без вадичепа, а неки од њих су прилично забавни.

Ево неколико трикова које можете покушати да отворите боцу и да вам ноћ несметано тече.
Бушилица

У суштини иста ствар као и употреба шрафа и чекића, само што је вероватно забавније и дефинитивно лакше (под условом да имате бушилицу). Морате завртати шраф директно у чеп са својим електричним алатом, а затим га извући.

Лагано куцните боцу

Да бисте отворили боцу вина, само треба да је куцнете неколико пута о нешто чврсто. Најбоље ради на пенушавим винима јер ће мехурићи узбуркати ширење садржаја довољно да помакну чеп, али то можете учинити и са обичним вином ако сте довољно одлучни. Ставите боцу у ципелу и ударите је о зид и поновите ово неколико пута док се боца не отвори.

Упаљач

Можете да држите упаљач за врат боце да загрејете ваздух испод чепа и да га избаците на крају. Померите га напоље да се ствари заиста покрену (и да не бисте прегрејали једно место на боци). Будите опрезни са топлом флашом после, али уживајте у наградама свог научног подухвата.

Пегла за косу

Ако имате пегла за косу, радиће исто што и упаљач. Као и код тог трика, потребно је да померате пеглу напред-назад и горе-доле, али се фокусирајте на то да чеп буде што је могуће загрејан. Биће потребно неко време, али би требало да се искочи веома брзо.

Кључ

Боцу можете отчепити тако што ћете уметнути обичан кључ под углом, затим га окренути и истовремено повући. Након мало труда, чеп ће бити довољно високо да је рукама ухватите и извучете до краја.

Нож

У реду, не желите да сечете чеп, али желите да користите нож. Овај метод је донекле идентичан претходном кључном савету, тако да да ли ћете урадити ово или оно зависи много од тога који предмет имате при руци. Завуците га под углом и померајте се и повуците док се чеп не ослободи.

Da li znate koje je idealno mesto za čuvanje vina?

Преузмите андроид апликацију.