Јогурт је саставни део готово сваког оброка. Међутим, то је производ са кратким роком трајања, који се уз одређене трикове може продужити.
Сигурно сте бар једном видели плаво-зелену буђ на унутрашњој страни боца јогурта у свом фрижидеру. Постоји необичан начин да се спречи превремено кварење.
Врло лако ћете продужити употребу омиљеног пића. Једноставно окрените боцу јогурта наопако и омогућићете производу да дуже остане свеж. Трик који чудно звучи заправо следи прилично здраву логику.
Oкретање посуде наопако ствара вакуум који инхибира раст бактерија које узрокују кварење хране. Недостатак ваздуха на врху посуде такође значи да је мање вероватно да ће се формирати кристали.
Након што отворите јогурт, најбоље је да га искористите у року од пет до седам дана, али се то може продужити на око две недеље.
Дакле, ако потенцијално можете удвостручити рок трајања вашег омиљеног напитка, зашто не бисте?
Преузмите андроид апликацију.