Уштедите време и припремите овсену кашу претходне ноћи. Ако сте међу онима који дан започињу чинијом укусне овсене каше, припремљене увече, припазите на неколико уобичајених грешака. Иако је прављење овсене каше лако и брзо, морате имати на уму неколико савета како бисте били сигурни да су ваше овсене пахуљице увек савршено кремасте и укусне.
Не бринете о правом односу течности и овсених пахуљица
Смањење односа течности и зоби је један од главних кључева успеха када је у питању прављење овсене каше преко ноћи. Пошто оставите зоб сатима да омекша у течности преко ноћи – обично нека врста млека – да се распадне и постане попут каше, ако користите премало течности, зоб неће довољно омекшати и нећете добити жељену крему. доследност. Уместо тога, добићете нешто попут цемента. С друге стране, ако користите превише течности, завршићете са супом. Придржавајте се овог савета и придржавајте се односа течности и овса 2:1 да бисте припремили овсену кашу преко ноћи како бисте постигли најбољу конзистенцију.
Не додајете соли
Колико овас „воли“ јаворов сируп и смеђи шећер, она воли (и треба) и со. Као и свака друга храна, зоб треба правилно зачинити. Иначе ће имати неукусан укус, попут картона. Дакле, у мешавину течности и овса умешајте прстохват соли и ваша овсена каша ће бити много укуснија.
Припремате инстант овсне пахуљице претходне ноћи
Оставите инстант овас за другу прилику. За припрему овса преко ноћи користите само класичне целе овсене пахуљице. Велике, овсене пахуљице су најбољи избор када се овсена каша спрема преко ноћи. Они ће вам дати кремасту и глатку текстуру коју сви желимо да постигнемо.
Стављате орашасте плодове и воће одједном
Можда ће вам бити примамљиво да помешате орахе и воће у зоб пре спавања да бисте олакшали јутро, али покушајте да се уздржите. Баш као и зоб, све што додате у течност ће се натопити и омекшати, тако да ћете добити гњецаве орахе и пасирано воће. Зато оставите мешавине попут орашастих плодова, семенки, свежег воћа, граноле и кокосових пахуљица за јутро. С друге стране, чиа семенке и сушено воће се могу додавати ноћу јер је чиа семенкама потребно време да упију течност.
Заборавили сте да промешате кашу
Већ сте синоћ умешали зоб у течност, тако да не морате поново да је мешате ујутру, зар не? У том случају, дно овсене каше може бити прилично кашасто, док би врх овсене каше могао остати тврд. Сви желимо да избегнемо разлике у текстури, па добро промешајте овсене пахуљице пре спавања и пре јела. Мешањем се ослобађа додатни скроб да би ваша овсена каша добила фину, кремасту текстуру.
Преузмите андроид апликацију.