Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да припремите аутомобил за лето?

Температуре се полако приближавају 30 степени, што значи да је летња сезона већ ту. Многи стога планирају путовања која често укључују вожњу аутомобила.
Фото: Pixabay/ tekhnika

56 одсто Европљана ослања на аутомобиле као свој примарни начин превоза.

Али пре него што кренете на дуго путовање, кључно је да се припремите за неочекиване кварове и обезбедите глатку и удобну вожњу.

Имајући то на уму, делимо неке вредне савете о томе како да припремите свој аутомобил за летња путовања.

Проверите стање гума

Пре него што кренете на дуго путовање, важно је да прегледате гуме и уверите се да су у добром стању. То укључује проверу дубине профила, општег стања гума, а важно је проверити да ли су надуване на препоручени притисак. Ако су гуме истрошене или оштећене, било би добро да их замените пре путовања.

Прегледајте возило

Одржавање игра кључну улогу. Без обзира на то да ли је возило добро служило последњиһ неколико година или је тек купљено, важно је да га проверите пре него што кренете на дуго путовање. Прегледајте систем за климатизацију и хлађење, јер неисправан систем климатизације може довести до нелагодности и умора, што отежава концентрацију на вожњу. Поред тога, систем хлађења који не ради добро може довести до прегревања мотора, што доводи до скупиһ поправки и неочекиваниһ кварова.

Припремите комплет за хитне случајеве

Бити заглављен на страни пута са поквареним возилом је нешто што нико не жели да доживи. Међутим, кључно је припремити се за неочекивано састављањем комплета за хитне случајеве. Овај комплет треба да се састоји од основних ствари као што су комплет прве помоћи, батеријска лампа, каблови за паљење, манометар и, ако је могуће, резервна гума. Такође размислите о томе да додате преносиви пуњач за мобилни телефон, ћебад, грицкалице и воду како бисте их хидрирали и имали енергију током дугих чекања.

Пакујте паметно

Да би ваше путовање било глатко и удобно, спакујте се паметно. Одредите основне и небитне ствари да бисте смањили тежину и максимизирали слободан простор. Држите важне ствари при руци и спакујте праву одећу и опрему да бисте се заштитили од сунца. Добро организован аутомобил са мало пртљага ће помоћи у смањењу потрошње горива и повећању укупне ефикасности, обезбеђујући пријатно путовање без стреса.

Koliko je novca potrebno za kupovinu kvalitetnog kofera i letnje garderobe?

Преузмите андроид апликацију.