Jagode su omiljeni desert tokom toplih prolećnih dana. Donosimo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da uživate u slatkim grickalicama na najslađi način.
Prodavnice i pijace pune su najfinijih prolećnih plodova.
Samo nekoliko trikova i malo više pažnje prilikom kupovine biće vam dovoljno da uživate u najslađim plodovima ove sezone.
Kao i kod drugog voća i povrća, manje voće je skoro uvek bolji izbor.
Kada je reč o jagodama, ovo pravilo je najvažnije.
Velike i pravilne jagode neće biti tako sočne i slatke kao manje i nepravilne, a veličina može odati i poreklo.
Veće jagode obično imaju veštački ukus, pa je najbolja opcija da izaberemo manje, kakve bismo prvo brali iz bašte. Miris takođe otkriva mnogo o voću.
Izražen miris jagoda znači da su rasle u prirodnom okruženju i da su na vašu trpezu stigle još sveže, dok jagode bez ili slabo izraženog ukusa obično putuju dug put do rafova ili tezgi i beru se još nezrele, a samim tim i ne razvijaju se u prirodnom okruženju poput domaćih.
Što su nepravilnije, veća je šansa da su jagode zaista lokalne.
Jagode iz domaćeg uzgoja su često ispucale i nepravilnog oblika jer se pri uzgoju ne koriste sredstva za pravilan razvoj ploda.
Možda nisu baš najprijatnije oku, ali prave jagode će vas osvojiti svojim ukusom i zaboraviti izgled.
Preuzmite android aplikaciju.