Кромпир је погодан прилог за многа јела, а многи људи воле да га грицкају без адитива када се припрема као помфрит, а важно је и знати како га правилно подгрејати да би остао укусан.

Наиме, кромпир брзо постаје лепљив након припреме, а приликом подгревања је важно да то радите у микроталасној пећници, јер ће постати лепљив због неравномерне температуре.
Такође, уље у којем се пржио кромпир током загревања у микроталасној пећници добиће „загорели“ укус.
Најбољи начин за подгревање кромпира је на шпорету, у великом тигању, на умереној температури, где је потребно све време мешати кромпир док се потпуно не загреје.
Због чињенице да пржени кромпир већ има уља, није потребно додатно уље.
Поред тога, важно је водити рачуна да се кромпири не додирују у тигању, јер ће изгорети и неће бити хрскави.
Када се кромпир загреје, оцедите вишак масноће, додајте прстохват соли и уживајте у његовом укусу.
Жуманце прича причу! Ево шта можете сазнати о јајету гледајући жуманце
Преузмите андроид апликацију.