Početna > Život i stil
Život i stil

Kako da napravite dresing za Cezar salatu

Cezar salata jedna je od omiljenih obrok salata čiji su glavni sastojci piletina, ajsberg salata, slanina, parmezan. Ipak, tajna dobre Cezar salate je u sosu. Priprema ne oduzima mnogo vremena, a osim za originalnu Cezar salatu, moguće ga je koristiti i za razne hladne salate od krompira, paste, kao namaz za sendviče.
Foto: Pexels/Alejandro Aznar

Osnovni sastojci su žumanca, senf, dve vrste ulja, limunov sok, so, biber, beli luk, parmezan i inćuni koje mnogi izbegavaju, ali oni daju šmek sosu. Kad je reč o ulju, preporučuje se maslinovo ulje i drugo po vašem izboru, od grožđa, uljane repice ili neko drugo neutralno.

Prvo pomešajte dva izgnječena čena belog luka i konzervu inćuna dok ne dobijete glatku masu. U drugoj činiji mutite ručno žumanca, dodajte senf, pastu od inćuna i belog luka, mutite, pa dodajte limunov sok, a kada dobijete glatku masu, dodajte maslinovo ulje. Zatim mutite minut i na kraju dodajte neutralno ulje i na kraju parmezan.

Mere: 3 žumanceta, kašika dižon senfa, 2 čena belog luka, konzerva inćuna, 2 kašike soka od limuna, 2 kašike maslinovog ulja, pola šolje biljnog ulja, 2 kašike narendanog parmezana, malo soli i bibera.

Izmene: Ako ne želite da koristite živa jaja, umesto njih upotrebite kupovni majonez. Neko dodaje izrendane kisele krastavčiće, a ako ne volite inćune, možete probati kalamata masline ili kapar koji će dati potrebnu gorčinu i oporost.

Preuzmite android aplikaciju.