Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да најједноставније очистите машину за судове?

Уклањање прљавштине и остатака хране са кухињских предмета је тежак посао, па чак и ваша машина за прање судова може осетити негативан ефекат након неког времена.

Али не брините, јер су стручњаци за чишћење открили приступ којим можете да уклоните своју машину за прање судова свих мириса и прљавштине.

Ово је практичан начин за чишћење машине за прање судова, користећи производе које већ имате код куће.

Временом ће ваша машина за прање судова накупити масноћа од сапуна, прљавштину и остатке хране. Ово не само да ствара плодно тло за бактерије, већ и смањује ефикасност уређаја.

За први корак, стручњаци препоручују коришћење алкохолног сирћета и четке за чишћење филтера, страница и свих тешко доступних делова ваше машине.

Затим су саветовали: Улијте мало сирћета у шољу која се може прати у машини за судове, ставите је на горњу решетку и покрените дуг циклус. Сирће ће разбити маст, остатке сапуна и прљавштину.

Када се циклус заврши, уклоните шољу сирћета, сипајте велику количину соде бикарбоне на дно машине за прање судова и покрените још један дуг циклус.

Сода бикарбона ће елиминисати све мирисе које машина за прање судова може имати.

Затим можете покренути два одвојена циклуса у којима машина за прање судова почиње да се чисти, а потребна су два одвојена циклуса јер ће сирће и сода бикарбона поништити један другог због различитих нивоа киселости.

Ovo su najprljavije stvari u našem domu

Преузмите андроид апликацију.