Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово су најпрљавије ствари у нашем дому

Највише времена проводимо чистећи купатило и кухињу, а често нисмо ни свесни да смо најважније ствари изоставили. Да бисмо вам олакшали чишћење, водићемо вас до најпрљавијих делова наших домова и приредити вам непријатно изненађење. 
Фото: Pixabay/shadowfirearts

Ово су најпрљавија места и предмети у нашем дому и ретко их мењамо и чистимо:

Сунђер за прање судова

Иако не изгледа тако, кухињски сунђер је једна од најпрљавијих ствари у домаћинству. То је зато што долази у контакт са различитим површинама и може да садржи буђ, јер је стално мокар. Такође може изазвати разне алергијске реакције и озбиљније здравствене проблеме.

Савет: Очистите кухињски сунђер у микроталасној пећници 2 минута и купујте нови сваке 2 недеље.

Четкица за зубе

Четкице за зубе су пуне бактерија, а нажалост и фекалија, с обзиром да се углавном налазе у непосредној близини WC шоље.

Савет: Оперите четкицу за зубе у машини за прање судова једном недељно или је попрскајте оралним дезинфекционим средством. Препоручује се куповина нове четкице сваке 3 до 4 недеље.

Чиније за псећу храну

Пошто наши љубимци не могу сами да оперу своје чиније, урадите то уместо њих

Савет: посуду можете прати у машини за прање судова. Повремено га потопите у врелу воду и алкохолно сирће у размери 1:2 и исперите након 30 минута.

Машине за кафу и за грејање воде

Машине за кафу и воду пуне су бактерија које воле да живе у мрачном и влажном окружењу.

Савет: Да бисте очистили овај тип уређаја, напуните га сирћетом и топлом водом и оставите да одстоји 30 минута. Након тога укључите уређај и пустите да течност исцури. На крају, исперите уређај чистом водом.

Квака на улазним вратима

Кваку на улазним вратима углавном додирујемо нечистим рукама, па је пуна бактерија. Савет: Оперите кваке и на улазним и на осталим вратима у дому једном недељно топлом водом и детерџентом за судове.

Predmeti koji vam ne trebaju u kući

Преузмите андроид апликацију.