Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да изаберемо идеалан сточић за дневну собу? На ове детаље треба да обратимо посебну пажњу

Сточићи за кафу падају нам на памет одмах након одабира фотеље или кауча када размишљамо о намештају за дневну собу.
Фото: Unsplash/Spacejoy

Овај комад намештаја је савршено место за постављање пића, часописа, електронских уређаја као што су даљински управљачи, излагање ситница или украса…

Долазе у многим облицима, величинама, материјалима и карактеристикама што може да буде „проблем“ приликом одабира. Сточић се према битности у дневној соби налази одмах после намештаја за седење, па га треба бирати пажљиво.

Када купујете сточић за дневну собу постаћете свесни колико избора има када је у питању материјал.

Најучесталији материјал је дрво, али не морате то да бирате уколико се не уклапа у остатак енеријера. Погледајте своју собу и други намештај да бисте утврдили који материјал би изгледао најбоље.

Прозирни акрил и стакло могу да учине да мала соба изгледа отвореније. Сјај метала може да постигне исту сврху. Стакло, акрил, метал и камен такође изгледају добро у модерној просторији.

Тамније дрво, попут махагонија или ораха, или материјали као што су мермер и метал могу да бдуу решење за просторију која је традицоналније сређена.

Столови за кафу доступни су у много различитих облика. Правоугаони или овални сточићи за кафу одлични су за мање собе. Квадратни или округли столови за кафу прави су избор за веће просторије.

Величина вашег сточића за кафу треба да буде у пропорцији са осталим намештајем у просторији, посебно немештајем за седнеје.

Изаберите сточић за кафу који није већи од две трећине укупне дужине ваше софе. Важна ствар коју треба да запамтите је да оставите довољно простора око сточића за кафу за простор за ноге.

Tri trika da kuća uvek bude uredna – Ne čekajte vikend za veliko sređivanje

Преузмите андроид апликацију.