Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Три трика да кућа увек буде уредна – Не чекајте викенд за велико сређивање

Ужурбани ритам свакодневице, мноштво приватних и пословних обавеза тешко да остављају времена за распремање куће, али уз ова три трика, дом ће бити знатно уреднији.
Фото: Pexels/Pixabay
Ујутру увек распремите кревет

Ма колико да касните на посао, ујутру распремите кревет, јер ова активност неће одузети више од минута, а ефекти су значајни. Кућа увече неће изгледати као да је у њу пала бомба, а према неким истраживањима, људи који ујутру распремају кревет, расположенији су и боље спавају од лењиваца.

Не чекајте викенд за велико распремање

Стратегија да током радне недеље ништа не радите верујући да ћете за викенд све надокнадити није добра, јер ће вас тада вероватно мрзети да се баците на посао, поготово ако су се обавезе нагомилале.

Кад год видите прашину, обришите је, прљав лавабо такође. Тако ће вам стан стално бити у мање-више солидном стању, па ћете и викендом лакше прионути на посао.

Машину за веш укључујте бар сваки други дан, немојте чекати да се веш нагомила. Исто важи и за судове.

Водите се минимализмом у уређењу ентеријера

Што мање ствари имате, биће мање посла. Гомила непотребних ситница представља пакао за чишћење, па имајте то на уму кад следећи пут пожелите да купите сувенир на одмору или ситницу која само скупља прашину.

Pitanja koja bi trebalo da postavite detetu posle škole

Преузмите андроид апликацију.