Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Како да деци „подвалите“ тиквице?

Чак и најизбирљивији малишани ће волети ову сочну чоколадну торту са тиквицама.
Фото: Pixabay/Mikes-Photography

Омиљено летње поврће може се припремити на много начина, а чоколадним колачима даје одличну текстуру.

Рецепта са тиквицама нема превише, јер се ова лагана летња храна често нађе на нашем тањиру, било као укусан прилог, укусна ужина или део здравог гулаша.

Оно што многи не очекују је да се тиквице одлично сналазе у слатким комбинацијама, посебно у чоколадним колачима.

Доносимо вам рецепт за један такав, сочан рецепт, у коме ће уживати малишани који иначе одбијају да једу поврће, јер се у овом десерту готово и не осећа укус тиквица.

Састојци за бисквит:
  • 2 и ½ шоље брашна ½
  • шоље незаслађеног, тамног какаоа
  • 2 кашичице прашка за пециво
  • 1 и ½ кашичице соде бикарбоне
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица цимета
  • 2 шоље шећера ¾ шоље уља
  • 3 јаја
  • 2 шоље ољуштених и наренданих тиквица
  • ½ шоље млека
Састојци за глазуру:
  • 150 г чоколаде за кување
  • 50 г путера
Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени и намастите калуп за торту или хлеб. У једној посуди прво помешати све суве састојке, а у другој мешати шећер и јаја неколико минута док смеса не постане густа. Затим у мокру смесу додати рендане тиквице и мешати још минут, па постепено додавати суве састојке и млеко и кратко промешати, па завршити мешањем компактне смесе варјачом. Сипајте смесу у калуп и ставите у рерну на 40 до 50 минута, у зависности од снаге рерне. Пред крај печења чачкалицом проверите да ли је колач готов у средини. Када се охлади, прелијте га отопљеним путером и глазуром од чоколаде и охладите. Можете га послужити са грчким јогуртом или куглом сладоледа.

Ne možete da odvojite dete od ekrana? Primenite ova pravila

Преузмите андроид апликацију.