Иако су краставци доступни током целе године, најбоље време за уживање је у летњим месецима. Када су на врхунцу сезоне, краставци су мало свежији и укуснији, а неизоставни су у летњим салатама, намазима, па чак и у смутијима.
Ако сте икада приметили да вам краставци истичу само неколико дана након што их донесете са пијаце, то може бити због начина на који су били ускладиштени.
Многи краставци купљени у продавници имају премаз од воска који им даје дужи рок трајања, али правилно складиштење је кључно за продужење њиховог века трајања.
Већина људи баца краставце у фиоку фрижидера, што није најгора опција, али постоји једноставан трик који ће их дуже задржати свежијим.
Умотајте цео краставац у пластичну фолију, а затим га чувајте у херметички затвореној посуди. Пластична фолија делује као штит и задржава влагу, што спречава сазревање.
Након што испробате ову методу, бићете пријатно изненађени када видите да су вам краставци и даље хрскави до недељу дана касније. Ако краставце претходно исечете, немојте их стављати у пластичну кесу осим ако не планирате да их поједете истог дана.
Уместо тога, умотајте их у влажни папирни пешкир, а затим их чувајте у херметички затвореној посуди до пет дана.
Задржавање влаге је кључно за одржавање свежих кришки краставца што је дуже могуће.
Преузмите андроид апликацију.