Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Најбоља температура фрижидера за дужи век трајања хране

Ако вам се храна квари брже него иначе, разлог томе може бити неадекватна температура у фрижидеру и замрзивачу – за прве се препоручује четири степена Целзијуса или ниже, док је за замрзавање идеално -18 степени.
Фото: Pixabay/27707

Проналажење оптималне температуре у вашем фрижидеру је кључно за осигуравање да ваши производи и остаци хране трају што је дуже могуће.

Истовремено, то је и један од најлакших начина за превенцију болести које се преносе храном конзумирањем млека, јаја и млечних производа којима је истекао рок трајања.

Идеална температура у фрижидеру је тачно или испод 4°Ц, а температура замрзивача треба да буде -18°Ц.

Иако су неки фрижидери и замрзивачи опремљени свим врстама додатака, можда немају уграђени термометар.

На срећу, термометри за уређаје су јефтини и могу се наћи у већини продавница кухињских апарата, тако да можете лако да проверите температуру у свом уређају.

Још једна ствар која може изазвати фрустрацију је замрзавање хране у фрижидеру, што се дешава када постане превише хладно. Да бисте решили овај проблем, проверите подешавања температуре на вашем фрижидеру.

Произвођачи апарата препоручују да га држите на најхладнијој поставци, која је обично број пет, али ако вам се храна смрзава, покушајте да је смањите на четири.

Иако је правилно замрзавање одличан начин за очување производа као што је месо, оно и даље утиче на укус, арому, сочност и боју што је храна дуже замрзнута.

Додатни савети за чување хране у фрижидеру укључују отварање врата само када је потребно, ширење хране како би ваздух могао правилно да циркулише и праћење температуре.

Tajna hrskave slanine u tiganju, rerni i mikrotalasnoj

 

Преузмите андроид апликацију.