Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Када су одслужили своје? Ови знакови указују да треба да купите нове пешкире

Пешкири се свакодневно користе па се не треба чудити што се брзо прљају и потребно их је често прати. Осим честих прања, колико бисмо треба да мењамо пешкире? Ово су неки од знакова који указују да треба да се решите својих старих пешкира и почнете да тражити нове.
Фото: Pexels/Dom J
Пешкири су престали да упијају воду

Ако приметите да више нисте суви као пре или вам се чини да сушење траје дуже, није реч о вама, већ о вашем пешкиру. Ваши пешкири су вероватно стари. Знак да је време за замену пешкира је када је изгубио своју пахуљасто упијајући квалитет.

Пешкири су стари неколико година

Ако се о њима правилно брине, висококвалитетни пешкири требало би трајати до две године, зависно о употреби. Пешкири могу да постану смрдљиви из много различитих разлога. То може бити особа која га користи или купатило које има лошу вентилацију, али ако оперете свој пешкир и још увек не мирише, то је јасан знак да је време за нове пешкире у вашем дому.

Пешкири су груби

Ако су прошли месеци или године откако сте уживали у меканим пешкирима, време је за нове. Они могу да буду груби од остатака уља за тело и детерџената који се накупљају унутар тканине. Ако је ваш пешкир нов, а приметили сте да се текстура изненада променила, можда имате тврду воду или је можда време да промијените детерџент за прање веша.

Боја вашег пешкира бледи

Ако сте купили шарене пешкире и приметили да се нијанса променила или једноставно више не изгледају живахно као пре, то је изврстан изговор да кренете у куповину нових. Међутим, ако су пешкири бели и желите их посветлити, кориштење избељивача много је јефтиније него њихова потпуна замена.

Постоје трагови плесни на пешкирима

Ако на пешкирима сте приметите мрље од плесни, потребно их је избацити. Ако је ово чест проблем, свакако укључите вентилатор или отворите прозор у купатилу, наручито током и након туширања. Ако немате ниједну од тих могућности, остављање отворених врата може да помогне у смањењу влаге, која је узрок плесни.

Имате рупе на пешкирима

Пешкири нису дизајнирани да трају вјечно, па ако су ваши поцепани или имају рупе, треба их заменити. Ако их нисте баш спремни да баците, размислите о пренамени за чишћење или сушење кућних љубимаца.

Izračunato je koliko tačno odevnih predmeta treba da imamo u garderoberu

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке