Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Када сте последњи пут чистили филтер у машини за прање судова?

Уклањање прљавштине и остатака хране са кухињских предмета је тежак посао, па чак и ваша машина за прање судова може осетити негативан ефекат након неког времена.
Фото: Pixabay/PhotoMIX-Company

Али не брините, јер су стручњаци за чишћење открили приступ којим можете да решите своју машину за прање судова свих мириса и прљавштине.

Практичан начин чишћења машине за прање судова, користећи производе које већ имате код куће.

Временом ће ваша машина за прање судова акумулирати масни сапун, прљавштину и остатке хране. Ово не само да ствара плодно тло за бактерије, већ и смањује ефикасност уређаја.

За први корак, стручњаци препоручују коришћење алкохолног сирћета и четке за чишћење филтера, страница и свих тешко доступних делова ваше машине.

Затим су саветовали:

Улијте мало сирћета у шољу која се може прати у машини за судове, ставите је на горњу решетку и покрените дуг циклус. Сирће ће разбити маст, остатке сапуна и прљавштину.

Када се циклус заврши, уклоните шољу сирћета, сипајте велику количину соде бикарбоне на дно машине за прање судова и покрените још један дуг циклус.

Сода бикарбона ће елиминисати све мирисе које машина за прање судова може имати. Затим можете покренути два одвојена циклуса у којима машина за прање судова почиње да се чисти, а потребна су два одвојена циклуса јер ће сирће и сода бикарбона поништити један другог због различитих нивоа киселости.

Ovo su najprljavije stvari u našem domu

Преузмите андроид апликацију.