Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Кад и да ли треба да се пере пиринач?

Иако га у пракси најчешће перемо јер паковање пиринча може да садржи ситне нечистоће које је потребно уклонити пре кувања, мишљења су подељена.
Фото: Pixabay/pictavio

Заговорници прања пиринча пре кувања то раде како би уклонили нечистоће са површине, али и да им јело не буде гумено и лепљиво.

С друге стране, они који не перу пиринач пре кувања, тврде да вода не уклања само нечистоће, већ и укус пиринча.

Кад треба да се пере пиринач

Искусни кулинари тврде да пиринач не треба прати када планирате да кувате рижото, јер ћете тако испрати скроб који јелу даје кремасту структуру. Пиринач је препоручљиво опрати када га купујете на велико или приметите да је пиринач веома бео.

У производњи се житарице понекад мешају са млевеним пиринчаним брашном, глукозом или сличним додацима како би производ био што белији.

Не заборавите да је довољно једном или два пута опрати пиринач пре кувања. Вода у којој се кувао пиринач никада неће бити потпуно чиста.

Pronašli smo recept za napitak koji se pravi od samo dva sastojka i može da napravi čudo u organizmu!

Преузмите андроид апликацију.