Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Још један „Хуманитарни понедељак“ на Штранду за Соњу Лукан

Претходна два понедељка у оквиру акције „Хуманитарни понедељак“ која је била намењена за Соњу Лукан прикупљено је 16.500,00 динара. С обзиром на то да је прикупљен износ мањи од 60.000,00 динара, Правилником о условима и начину спровођења акције, због лоших временских прилика предвиђа се понављање акције наредног понедељка, те  ће се акција прикупљања средстава поновити  и 26. септембра.
Фото: Градске инфо

Тог дана, улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима.

Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Соња је са непуне 3 године 1997. добила дијагнозу рабдомиосарком назалне орбите, лечена је хируршки, хемио и радио терапијама у Београду, након две године дошло је до рецидива и поновног лечења болести агресивним дозама цитостатика. Након тога је успешно завршила основну и средњу школу, међутим током припреме дипломског рада јавили су се нови здравстевни проблеми као последица зрачења, тада је лечена хируршки али је тумор наставио да расте.

Лекари у Београду су је спасли X ножем након чега је Соња на клиници у иностранству примила специјалну вакцину која убија туморске ћелије, ради се о системској терапији. Због висине трошкова лечења породица је исцрпела све ресурсе, а потребно је да Соња добије ревакцину.

Новац који ће се прикупљати потребан је за лечење у иностранству, специјалистичке прегледе, лабораторијске анализе, лекове и терапију, као и за путне трошкове и смештај.

Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.