Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Овонедељна дешавања у Новом Саду

Дошли смо до скоро самог краја месеца септембра, а у овој недељи интересантних догађаја има прегршт.
Фото: Градске инфо
Никола Тесла: Отварање изложбе и предавање професора Драгана Новковића, 26. септембра у Дигиталном омладинском центру

У  18.00 часова биће отворена изложба „Никола Тесла и Висока техничка школа у Грацу“ која је посвећена студентским данима Николе Тесле у Царској и краљевској Високој техничкој школи, где је студирао од 1875. до 1878. године и на којој је за своја достигнућа добио почасни докторат 1937. године.


Промоција књиге ,,Човек патка“ , 26. септембра на Трибини младих Културног центра Новог Сада

Окупљенима ће се обратити неки од инетрвјуисаних чије су приче објављене у књизи: Пеца Поповић, Синиша Шкарица, Слоба Коњовић, Витомир Симурдић, Срета Ковачевић, Цила Шитал Пури, Синиша Рељин, Јоца Адамов, Ивица Влатковић, Цаки Кравић, Карољ Ковач и Бранко Шкорић. Модератор је Милица Ракановић. Промоција почиње у 20:00 часова.


Премијера филма „Карта за рај “ у Areni Cineplex“ 28. септембра

„Ladies night“ догађај поводом премијере романтичне комедије „Карта за рај“ са Џорџом Клунијем и Џулијом Робертс у главним улогама. Пиће добродошлице, сјајни поклони партнера и комедија која ће вас насмејати и разнежити, чекају на вас. Карте су у продаји на благајнама „Areni Cineplex“.


„Stand Up“ вече Николе Радојловића „Мала непријатност“ у Дому културе, 28. септембар

Стенд-ап вече Николе Радојловића „Мала непријатност“ одржаће се 28. септембра са почетком у 20:00 часова у Дому културе.

Никола Радојловић је последњих шест година члан организације Standup.rs и његов смисао за хумор је нешто што би неко назвао црни хумор, а онај ко зна Николин рад, највероватније би само климао главом и смејао се.

Улазнице су у продају по цени од 700 динара а доступне су на „Gigstix“ продајним местима, као и онлине.


Међународни сајам лова и риболова од 28. септембра до 2. октобра на Новосадском сајму

Међународни сајмови “ЛОРИСТ” окупљају све значајније представнике, увознике и брендове основне и пратеће опреме за спортски лов и риболов, боравак у природи, спорт и рекреацију. Годинама уназад ова приредба уврштава се у ред најзначајнијих у овом делу Европе, а богатству доживљаја учесника и посетилаца из земље и региона, доприносе сегменти посвећени хортикултури, екологији и заштити животне средине.

Детаљан програм погледајте на сајту организатора.


Позоришна представа „Држ’-не дај“ 30. септембра у Гимназији „Лаза Костић“

Од момента када се двоје младих људи одлучују да заједно проведу живот, до јутра после прве брачне ноћи, дешавају им се ствари за које су миислили да увек неко други доживљава и да се то њима не може догодити.

Упознавање породица, спискови, одабир хаљине, торте, музике, гостију, сале… само су неке од препрека које на духовит начин приказује представа „Држ’ не дај“.

Питање је да ли ће младенци успети да се изборе са свим обичајима и правилима које „како Бог заповеда“ треба обавити и да ли ће моћи да избалансирају танку границу између паганског и урбаног.

Карте можете купити на сајту „Gigstixa“.


Српско народно позориште
Фото: Градске инфо

Последња недеља у септембру нуди у СНП веома богат програм, љубитељи позоришта ће моћи да уживају у класицима који одузимају дах.

Погледајте репертоар СНП-a за месец септембар.


Уживајте!

Akcija deljenja knjiga u gradskom prevozu

Преузмите андроид апликацију.