Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Јогурт који траје дуже: Савети за продужење рока трајања

Овде се ради о једноставном трику који ће вам помоћи да продужите рок трајања јогурта након што га отворите.
Фото: Pexels/Any Lane

Јогурт је млечни производ који настаје природном ферментацијом млека уз помоћ бактерија. Како би био здрав за конзумацију, препоручује се да бирате јогурт са мање млечне масти и без додатог шећера. Јогурт је познат по својим природним пробиотицима који су корисни за правилно функционисање црева и јачање имунитета. Често се конзумира за доручак, али може се користити и као састојак у припреми разних салата. Једина мана јогурта је то што, након отварања, морате да га потрошите у року од неколико дана, чак и ако га чувате у фрижидеру, иначе ће се брзо покварити.

Сада, на друштвеним мрежама, појавила се необична метода коју корисници ТикТока тврде да функционише. Да бисте продужили рок трајања јогурта након отварања, једноставно окренете флашу наопако и тако је чувате у фрижидеру. Овај поступак ствара вакуум ефекат који игра кључну улогу у смањењу активности бактерија које обично узрокују кварење намирница, укључујући јогурт. Важно је само да добро затворите чеп на флаши како бисте спречили да јогурт процури по полици фрижидера. Такође, будите пажљиви при поновном отварању флаше и сачекајте да се течност слегне пре него што је отворите, како бисте избегли прскање јогурта.

Овај једноставан трик може продужити свежину јогурта за неколико дана. Међутим, важно је напоменути да се јогурт генерално препоручује да се потроши у року од пет до седам дана након отварања. Ако приметите да јогурт има киселији укус или чујете “шуштање” када га промућкате у флаши, то су сигурни знаци да се јогурт покварио и да га више не требате конзумирати.

Dobar telefon ne mora da bude skup, ali mora da ispunjava ova tri uslova

Преузмите андроид апликацију.