Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

ЈКП “Тржница” Нови Сад спремно дочекала први снег

Први снег на новосадским пијацама ЈКП “Тржница” Нови Сад дочекала је спремно.
Фото: PrtSc/nstrznica.co.rs

Радници Зимске службе предузећа на свим новосадским пијацама чисте снег и посипају со, а током дана и, по потреби, током ноћи убрзано ће радити на уклањању снега са свих пијачних површина.

Такође, током вечери планирано је да Кванташка и Најлон пијаца буду машински почишћене, с обзиром на то да се ове две пијаце чисте искључиво механизацијом.

Подсећамо да је, на основу Одлуке о уређењу Града Новог Сада, Јавно комунално предузеће „Тржница“ Нови Сад донело Програм рада Зимске службе за 2022/23. годину.

Фото: PrtSc/nstrznica.co.rs

Овим Програмом обухваћене су све новосадске пијаце које је Град поверио на управљање нашем предузећу.

Зимску службу чини преко 30 радника предузећа у коју се увек може укључити и додатни број запослених, уколико се потреба за тим појави.

Предузеће је уредно припремило и технички исправну неопходну механизацију, која се за ове сврхе састоји од два трактора Беларус са даском за чишћење снега, утоваривачима и посипачима за со и два мала трактора ИМТ 539 са даском за чишћење снега и утоваривачем за чишћење простора између тезги.

Предузеће располаже и моторним грталицама (4 комада) и осталом механизацијом и алатом за уклањање снега и леда током наступајућег периода попут лопата за снег, секача за лед и слично.

За ове намене, предузеће је припремило и 40 тона соли која је распоређена по пијацама. За време снежних падавина, предвиђено је да простор за чишћење снега и леда обухвата простор пијаце и прилазе пијаци у ширини од 1,5 до 2 метра, како би се омогућио несметан приступ тезгама како продавцима, тако и купцима и посетиоцима пијаца.

Закупци локала на пијацама такође су у обавези да чисте простор испред својиобјеката. Програм рада Зимске службе обухвата период од 15. новембра 2022. године до 15. марта 2023. године. У случају снежних падавина, рад Зимске службе може се продужити и након завршетка предвиђеног периода.

17. Европска недеља превенције рака грлића материце

Преузмите андроид апликацију.