Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

ЈКП Градско зеленило: На више од 50 локација заливање зеленила, окопавање, заштитни третмани и кошење траве и амброзије

Радници „Градског зеленила“ настављају са свакодневним заливањем цвећа, дрвећа и шибља у првој и трећој смени. Заливање се обавља са две велике цистерне од по 8.000 литара, и две тракторске цистерне од по 3.000 литара.
Фото: ЈКП Градско зеленило
У првој смени заливено је више хиљада комада цвећа, дрвећа и шибља улицама Саве Ковачевића, Саве Љубојева, Берислава Берића, Јована Бошковића, Стевана Брановачког, Мирослава Антића, Булевару Јаше Томића, Тргу Ференца Фехера, у парковима Бистрица 1 и Бистрица 2, и у насељу Југовићево и испод моста Дуга.

У трећој смени биће заливено зеленило на више од 20 локација. Све цветне гредице, ваљци и купе, као и цвеће у висећим канделабрима на више локација у центру града, као и цвеће, дрвеће и шибље у улицама Боре Продановића, Бранимира Нушића, 9 Југовића, Ћирпановој, Слободана Бајића, Пушкиновој, Дожа Ђерђа, Мише Димитријевића, Браће Рибникар, углу Браће Рибникар и Футошке. Затим, у улицама Рачког, Рељковићевој, путу Венизелоса испред Омладинског парка.

Фото: ЈКП Градско зеленило

Поред заливања, окопавају се руже у Футошком парку, на Булевару Јаше Томића, Булевару Слободана Јовановића, Фрушкогорској, Прерадодвићевој и Футошком путу се окопава и орезује жива ограда. У центру града и на Детелинари се заштитним препаратима третирају стабла дивљег кестена и жива ограда.

Фото: ЈКП Градско зеленило

Такође, настављени су радови на кошењу траве у улицама Јана Хуса, Јаворовој, Авалској,

Боре Станковића, Видовданској, Живојина Ћулума, Александра Невског, Балзаковој, Подгоричком блоку, Футошкој, Булевару цара Лазара, Дунавском парку, код Променаде, и у стамбеним блоковима Момчила Тапавице, Милеве Марић, Кнеза Милоша, Филипа Филиповића и Јанка чмелика.

Фото: ЈКП Градско зеленило

Амброзија се уклања у Сремској Каменици и од Београдске капије.

Dnevne info: Najava najvažnijih dešavanja za utorak 25. jun (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.