Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Дневне инфо: Најава најважнијих дешавања за уторак 25. јун (ВИДЕО)

У нашој емисији ”Дневне инфо” можете се информисати о најважнијим дешавањима у Новом Саду која нас данас очекују. За уторак, 25. јун за вас смо издвојили:

-НОВА НАПЛАТА ПУТАРИНА
Путарина ће се од следеће године, осим на ауто-путевима, наплаћивати и на брзим саобраћајницама у Србији, а за највеће шлепере и на појединим магистралним путевима који су оптерећени, најавио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић. Министар је објаснио да се по нашем закону сада наплућује само путарина на ауто-путу, и најавио да се већ до 2026. године очекује скоро 180 километара брзих саобраћајница, a цена кретања по њима биће нижа него на ауто-путевима.

-ГЛУМЦИ ДОБИЈАЈУ СВОЈЕ УЛИЦЕ
Улице у Петроварадину могле би да понесу имена легенди српске кинематографије. Месна заједница “Петроварадин” предложила је да се до сада неименоване улице назову по Велимиру Бати Живојиновићу, Милораду Мандићу Манди и Љубиши Самарџићу. Одлука о именовању улица наћи ће се пред одборницима у Скупштини града у петак 28. јуна.

-РЕКОНСТРУКЦИЈА ПАРКИНГА
ЈКП “Паркинг сервис” тренутно изводи радове на реконструкцији паркинга у Војвођанској улици. Радовима је предвиђено да 177 паркинг места буде приведено намени, од чега је 9 паркинг места за особе са инвалидитетом. Такође, планирано је и сређивање тротоара, а биће постављени и држачи за бицикле. Радови ће се изводити у наредних 120 дана.

-”РТВ ПИКНИК-ПОНЕСИ ЋЕБЕ”
Другог дана музичког спектакла под називом “РТВ пикник – понеси ћебе” вечерас ћете бити у прилици да уживате у мелодији Великог тамбурашког оркестра РТВ-а и Александар Дујин Оркестра који ће спојити тамбурашке звуке са светским музичким хитовима филмске музике уз пратњу вокалне солисткиње Милице Дудић Поњевић. Концерт почиње у 19 часова испред зграде РТВ-а на Мишелуку и трајаће до 20 часова и 30 минута.

-ПРЕДАВАЊЕ У МУЗЕЈУ ВОЈВОДИНЕ
Поводом изложбе Благовештански сабор Влаха Буковаца у Музеју Војводине вечерас ће бити одржано предавање под називом “Конзервација и рестаурација слике Благовештански сабор Влаха Буковаца” на адреси Дунавска 35, са почетком у 19 часова.

-ВРЕМЕ
Уторак у Новом Саду топао са могућим пљусковима. Минимална температура износиће 19 степени док нас максимално може очекивати 29 степени целзијуса.

Са најбитнијим, најважнијим и најзанимљивијим вестима за среду у Новом Саду, очекује вас сутра колегиница Даница од 10 часова ујутру.

Slobodna radna mesta u Novom Sadu ove nedelje, 25. jun

Преузмите андроид апликацију.