Почетна > Свет
Свет

Јерменски амбасадор позван у руско Министарство спољних послова због непријатељских потеза

Руско Министарство спољних послова саопштило је да је данас позвало на разговор јерменског амбасадора у Москви Вагаршака Харутјуњана због низа непријатељских корака Јерменије према Русији, укључујући планиране заједничке вежбе јерменске и војске САД, као и упућивање хуманитарне помоћи кијевском режиму.
Фото: WikimedinaCommons/A.Savin

Министарство је навело да је због тих потеза изразило оштре протесте јерменском амбасадору, као и због покретања процеса ратификације Римског статута Међународног кривичног суда (МКС) у Јерменији и путовању у Украјину супруге јеременског премијера Никола Пашињана.

Поред тога, амбасадору је уручена протесна нота због увредљивих изјава председника Народне скупштине Јерменије Алена Симоњана које је упутио званичној представници Министарства спољних послова Русије Марији Захаровој и министарству у целини, наводи се у саопштењу.

Такође је изражена забринутост због притварања блогера Микаела Бадалијана и колумнисте Спутњика Јерменија Ашота Геворкјана на територији Јерменије.

Руско министарство спољних послова је нагласило да Москва чврсто верује да Русија и Јерменија остају савезници и да ће сви споразуми за развој и јачање односа бити спроведени у корист народа обе земље, пренеле су РИА Новости.

Gutereš: Lideri G20 mogu da spreče klimatsku katastrofu

 

Преузмите андроид апликацију.