Pošto soda bikarbona nije abrazivna, možete je koristiti kad god treba da temeljno očistite šerpe i tiganje.
Bilo da stavljate šerpe i tiganje u mašinu za pranje sudova ili ih sami perete ručno, ponekad je potrebno dodatno vreme za čišćenje. Uz pomoć sode bikarbone možete se izboriti sa teškim mrljama na loncima i tiganjima.
Koliko često čistite šerpe i tiganje sodom bikarbonom? Pošto soda bikarbona nije abrazivna, možete je koristiti kad god treba da temeljno očistite šerpe i tiganje. Ovo može biti onoliko često koliko i svaki put kada ih koristite, ili možete sačuvati ovu metodu za najtvrdokornije situacije sa hranom i mrljama.
Napunite lonac ili tiganj jednim litrom vode, ili više, ako je potrebno da pokrijete opečeno mesto. Dovedite vodu do ključanja na srednjoj vatri. Dodajte dve kašike sode bikarbone, pa promešajte drvenom kašikom. Ostavite smešu da se krčka nekoliko minuta. Sipajte smešu u sudoper i isperite posudu toplom vodom, a zatim osušite. Da biste očistili spoljašnje dno lonaca ili tiganja, potrebni su vam soda bikarbona, limun i alkoholno sirće. Pospite dno posude sodom bikarbonom, a zatim sipajte alkoholno sirće da napravite abrazivnu smešu. Nežno utrljajte smešu sa polovinom limuna u šerpu ili šerpu, a zatim dobro isperite toplom vodom i dobro osušite.
Preuzmite android aplikaciju.