Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Једноставније од трбушњака: Уз „лењу“ вежбу имаћете раван стомак за две недеље

Најбоља вежба за стомак изводи се тако једноставно да готово да не морате да се померите, а први резултати јављају се брзо.
Фото: Pexels/Ekatarina Bolovtska

Да бисте имали раван стомак, не морате да гладујете. Штавише, ни не треба — кључ здравог и савршеног тела је у избалансираној и разноврсној исхрани, а кључно је и редовно вежбање.

То је обично најтежи део приче о постизању равног стомака јер мало ко је спреман да тренира свакодневно и напорно, али постоји једна вежба која може бити од велике помоћи.

Реч је о вежби која се назива „лења вежба“ и „исисавање стомака“, а делотворна је колико и трбушњаци, с тим што се изводи уз мање муке.

Како објашњава Рич Стурла, лични тренер из британског Центра за здрав живот „Results Health & Performance„, у питању је вежба дисања током које се активирају и јачају и најдубљи абдоминални мишићи једноставним контракцијама.

Ова фитнес „цака“ користи се у јоги и пилатесу, а може да се изводи и ван тренинга, односно невезано за то да ли и како још вежбате.

Како изводи „лења вежба“?

Чим се пробудите, док вам је још желудац празан и лежите у кревету, лезите на леђа, колена савијте, а стопала оставите да буду положена на кревету.

Дубоко удахните, па издахните и увуците стомак што више можете. Што га више увучете, контракција и ефикасност биће бољи!

Држите тако увучен стомак око 15 секунди, па полако опустите стомак. Поновите од три до пет пута.
Како време буде пролазило и извештите се, можете да продужавате време увлачења стомака. Након што савладате овај покрет, можете да изводите нешто тежу варијанту, која се изводи седећи, клечећи на све четири и у другим положајима.

Oprez pri ceđenju bubuljica: Ukoliko se nalaze u „trouglu smrti“, ne dirajte ih

Преузмите андроид апликацију.