Verovatno znate da će meso biti najukusnije ako je marinirano, ali je važna i jačina vatre da ne biste zagoreli pljeskavice i ćevape ili pokvarili pileća krilca.
Odlučili smo da proverimo koliko jak treba da bude roštilj kako bi izbegli pregorelo meso, koje je često sirovo unutra, i preporučujemo lak način za proveru.
Nakon nekoliko testiranja, zaključili smo da treba staviti ruku iznad vatre, do 15 centimetara, kada mislite da je spremna za roštilj.
Zatim izmerite u sekundama koliko dugo ste uspeli da držite dlan iznad vatre pre nego što je počela da vam smeta i saznaćete da li je preslab ili prejak.
Prema preporukama, ako držite ruku samo dve sekunde, vatra je jaka.
Ako izdržite tri do četiri sekunde, to je srednja do jaka vatra, a pet do šest sekundi je srednja jačina.
Štaviše, sedam do osam sekundi znači da je vatra niža, a više od toga nije dobro za roštilj.
Doktor je objasnio da li je pomfrit toliko loš da ga treba isključiti iz ishrane
Preuzmite android aplikaciju.