Početna > Život i stil
Život i stil

Jednostavan trik za savršen roštilj

Verovatno znate da će meso biti najukusnije ako je marinirano, ali je važna i jačina vatre da ne biste zagoreli pljeskavice i ćevape ili pokvarili pileća krilca.
Foto: Pixabay/HaiBaron

Odlučili smo da proverimo koliko jak treba da bude roštilj kako bi izbegli pregorelo meso, koje je često sirovo unutra, i preporučujemo lak način za proveru.

Nakon nekoliko testiranja, zaključili smo da treba staviti ruku iznad vatre, do 15 centimetara, kada mislite da je spremna za roštilj.

Zatim izmerite u sekundama koliko dugo ste uspeli da držite dlan iznad vatre pre nego što je počela da vam smeta i saznaćete da li je preslab ili prejak.

Prema preporukama, ako držite ruku samo dve sekunde, vatra je jaka.

Ako izdržite tri do četiri sekunde, to je srednja do jaka vatra, a pet do šest sekundi je srednja jačina.

Štaviše, sedam do osam sekundi znači da je vatra niža, a više od toga nije dobro za roštilj.

Doktor je objasnio da li je pomfrit toliko loš da ga treba isključiti iz ishrane

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake