Početna > Život i stil
Život i stil

Jedna vrsta ugljenih hidrata koje treba izbegavati ako želite da ublažite probleme sa varenjem

Ugljeni hidrati su esencijalna grupa hrane koja obezbeđuje energiju telu. Međutim, nisu svi ugljeni hidrati jednaki, a neki, poznati kao inflamatorni ugljeni hidrati, mogu doprineti hroničnoj upali.
Foto: Pixabay/Alicia_Harper

Ova upala, često povezana sa visoko obrađenim i rafinisanim ugljenim hidratima, može dovesti do probavne nelagodnosti.

Hrana bogata šećerom, rafinisanim žitaricama i određenim vrstama ugljenih hidrata može izazvati probleme kao što su nadimanje i gasovi.

Jedna vrsta ugljenih hidrata koje treba izbegavati ako želite da ublažite probleme sa varenjem.

Rafinisani šećeri u prerađenoj hrani poput slatkiša, peciva i bezalkoholnih pića zapaljivi ugljeni hidrati koje treba izbegavati radi boljeg varenja i opšteg blagostanja.

Rafinisani šećer, koji se često nalazi u prerađenoj i zašećerenoj hrani, može doprineti problemima sa varenjem kada se konzumira u prekomernoj količini.

Rafinisani šećeri, poput onih u slatkim grickalicama i pićima, brzo se apsorbuju, izazivajući skokove u nivou šećera u krvi.

Ovo može dovesti do upale i poremetiti ravnotežu crevnih bakterija, što može dovesti do problema sa varenjem kao što su nadimanje i nelagodnost.

Izbegavanje upalnih ugljenih hidrata kao što je rafinisani šećer može ublažiti probavne nelagodnosti održavanjem uravnoteženog mikrobioma creva i smanjenjem upale.

Slatkiši koje smete da jedete i kada ste na dijeti

Preuzmite android aplikaciju.