Висок ниво шећера у крви не значи да више не можете јести своју омиљену храну. Стручњаци кажу да се контрола шећера у крви може урадити чак и ако једете укусну храну, само су неопходне мале промене.
Једење здравог оброка богатог хранљивим материјама ујутру је одличан начин да контролишете шећер у крви, али шта још можете да урадите ујутру да бисте спречили проблеме током дана?
Jедна од најбољих ствари које можете учинити ујутро да контролишете шећер у крви је да комбинујете угљене хидрате пуне влакана са протеинима.
Ови хранљиви састојци су важни за здраву исхрану за људе са проблемима са шећером у крви, јер угљени хидрати изазивају скок нивоа шећера ако се не комбинују са храном која се споро вари.
Угљени хидрати су брз извор енергије и телу су потребни јер се веома брзо сваре. Храна попут овсене каше или хлеба од целог зрна се споро вари, али зашећерено тесто, колачи и слична храна ће изазвати негативне промене ако се једу сама.
Ако доручку додате укусне протеине заједно са угљеним хидратима, лакше ћете контролисати шећер у крви.
Протеини се веома споро варе, брзо вас засити и остављају вас сити дуго након оброка. Дакле, комбинација намирница ће помоћи да се стабилизује шећер у крви. Стручњаци и научници су потврдили да је то веома добра комбинација за здравље. Иако ово не укључује угљене хидрате, постоје докази који указују на то да протеини неће подићи ниво шећера у крви и могу заправо смањити глукозу у крви код људи са дијабетесом типа 2.
Хајде да закључимо да ако једете само угљене хидрате можете рачунати на пораст нивоа шећера у крви, али ако их комбинујете са протеинима можете учинити много.
То не значи да морате избегавати угљене хидрате, али пазите које једете.
Испробајте ове идеје за доручак
Ако тражите идеју за укусан ручак који садржи угљене хидрате и пуно влакана. Започните дан комбиновањем јаја и протеина и хлеба од целог зрна, грчког јогурта са боровницама и житарицама, овсене каше са семенкама и месом или смутија са крављим млеком, грчким јогуртом и воћем, али без путера.
Aromatičan način pripreme zimnice: Začinite kisele krastavce najboljom kombinacijom biljaka