Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Лекари препоручују пет намирница, решавају и несаницу

Два до три сата пред спавање многи препоручују да не уносите ништа од хране. Међутим, уколико сте гладни и не желите да заспите празног стомака, ове намирнице можете да једете без гриже савести.
Фото: Pexels/Cottonbro

За вечеру је најпаметније изабрати нискокалоричну храну и то минимум сат пре спавања. а посебно треба да дате предност и изаберете храну која садржи аминокиселину триптофан. Такве намирнице се не лепе за стомак, а могу помоћи и да лакше заспите. И овде треба припазити на количину коју уносимо.

1. Кефир

Овај производ садржи калцијум који се боље апсорбује током вечерњих сати, као и корисне бактерије које су добре за варење. Нема пуно калорија, а потребно је да изаберете онај који садржи 1–1,5% млечне масти.

2. Ћуреће месо

Још једна добра опција за вечеру. И ова намирница садржи мало калорија и протеине који дају осећај ситости, а важни су и за добар метаболизам. Трудите се да не претерујете са количином и да не уносите више од 80 грама.

3. Бадеми

Ови орашасти плодови садрже магнезијум, који делује умирујуће на нервни систем. Али бадеми садрже доста калорија, те ни са њима не треба претеривати.

4. Јабуке

Пред спавање су печене јабуке боља опција од свежих. Нискокалоричне су и дају осећај ситости.

5. Трешње

Сјајан извор поменутог триптофана, а помажу и да се лакше успавате. Међутим, ово воће садржи доста шећера, те не треба појести више од пар плодова.

Sve vreme pogrešno čuvate hleb: Zahvaljujući ovom triku dugo će ostati svež

Преузмите андроид апликацију.