Почетна > Бизнис
Бизнис

Јануарски календар измиривања пореских обавеза

Пореска управа Србије објавила је календар са роковима за измирење обавеза током јануара. Према њему први рок истиче 5. јанауара до када је неопходно доставити обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у претходном месецу. Као и извештаје о измирењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом и уплати средстава.
Фото: Pixabay/StartupStockPhotos

Следећи рок је 10. јануар, до када се подноси пореска пријава и плаћа порез на премије неживотних осигурања. Као и порез на додату вредност (ПДВ) за пореске дужнике из члана 10. Закона о ПДВ.

Овог 16. јануара истиче рок за измирење највећег броја обавеза и то за плаћање аконтације пореза на приходе од самосталне делатности. Плаћање пореза на приход од пружања угоститељских услуга за четврти квартал прошле године. Плаћање доприноса на приходе од обављања самосталне делатности за претходни месец. Доприноса за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и иностране пензионере за претходни месец.

Такође и за подношење пореске пријаве и плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за осниваче. Односно чланове привредног друштва, пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец. Подношење обрасца ПИД ПДВ 1 за децембар ако је тада испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно обавља промет добара у иностранство, те подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за четврто тромесечје 2022. године.

U premijama osiguranja skoro četiri petine neživotnih osiguranja

 

Преузмите андроид апликацију.