Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Изненадите госте! Домаће грицкалице које се лако припремају

Припремање предјела за догађај код куће никада није било тако лако.

Ако сте домаћин журке у својој кући или вас је неко замолио да припремите храну за неки догађај, сигурно је оно што тражите је да припрема не само да изненади све, већ је и веома лако за извођење.

У храни, као и у готово свим областима, мање је више. Са једним састојком можете заслепити своје госте, штедећи време, новац и енергију коју можете уложити у организацију остатка догађаја.

Фото: Pexels/Ellla Olsson

Осим тога, људи такође уживају у једноставним јелима и када говоримо о храни за дружење мислимо на грицкалице, мале комадиће хране или добро припремљене залогаје.

Једноставне идеје за ужину за припрему код куће
Умак од туњевине и кукуруза

Атрактивна ствар у вези са умацима је то што се могу конзумирати са скоро сваким сапутником. Да бисте направили ову врсту прилога, потребно је само да ставите туњевину у блендер или процесор и додате маслиново уље и крем сир (крем сир можете променити и за мајонез).

Тај крем сипајте у посуду и додајте зрна кукуруза. Количина сваког састојка зависиће од ваших гостију и укуса. Послужите уз крекере или прилог по жељи.

Ролнице од шпаргле и димљене шунке

Узмите шпаргле и исеците их на мале комаде. Баците их у шерпу да се пропрже са белим луком и маслиновим уљем.

Након што се охладе, помешајте их са крем сиром. У провидни папир или пластичну фолију ставите кришке шунке раширене и на њих нанесите мешавину шпаргли. Заролајте их и ставите у фрижидер на 20 минута.

Када их извадите из фрижидера, исеците их на дебеле кришке и уживајте.

Фото: Unsplash/Gareth Hubbard
Помфрит од тикве

Бундеву исећи на комаде сличне француском кромпиру. Затим их премажите маслиновим уљем и зачините омиљеним зачинима. Посебно со и бибер.

Ставите их у рерну на 15 минута загрејану на 180 степени, обавезно их окрените да порумене са свих страна. Уживајте у њима са парадајз сосом.

Ражњићи од кобасица

Исеците кобасице на велике комаде и на крајевима направите попречне резове, као „хоботница“. Пржите комаде на маслиновом уљу. Затим исеците мале комаде ананаса и причврстите их дрвеним штапићем на сваку кобасицу.

Када се ражњићи склопе, окупајте их медом и ставите у рерну на 10 минута на 180 степени Целзијуса да се ананас карамелизује.

Пуњене печурке
Фото: Pexels/Alleksana

Узмите печурке и уклоните центар након што их добро оперете. Окупајте их маслиновим уљем, посолите и побиберите и ставите у рерну на 20 минута на 180 С.

Посебно припремите хумус овако: у блендер или процесор додајте конзерву леблебија, бели лук, лимун, першун и маслиново уље док не добијете пир . Када су печурке готове, напуните их хумусом и украсите ренданим сиром и сувим першуном.

Хрскави патлиџан

Патлиџане исећи на крупније кришке, посолити, побиберити и мало маслиновог уља да се пеку 20 минута на 180 степени. Мало пре истека времена, извадите их и нарендајте сир по жељи. Вратите их на гратинирање.

Šta je falafel i kako ga napraviti kod kuće?

Преузмите андроид апликацију.