Почетна > Нови Сад
Културна сцена Нови Сад

Изложба поводом 20 година Београдског фестивала игре у КС Барка

Изложба фотографија поводом 20 година Београдског фестивала игре биће изложена од 12. до 16. септембра у Културној станици Барка, у оквиру Калеидоскопа културе.
Фото: PrtSc/Facebook/Kulturna stanica Barka
Отварање је заказано за 12. септембар у 18 часова, док ће поставка моћи да се погледа сваког радног дана од 10 до 18 часова.

Од почетка 2022. године група младих филмских уметника ради на прикупљању комплетне архивске грађе, телевизијских, видео, штампаних и дигиталних записа који документују стварање и развој Београдског фестивала игре, кроз протекле две деценије. Тако је настао материјал који чине мноштво прикупљених фотографија, које ће публика овом приликом моћи да види.

Београд и Нови Сад су захваљујући овом фестивалу постали важне станице у биографији уметника који креирају трендове у области уметничке игре и театра, места где се откривају нове продукције и са једнаком пажњом представљају познати и млади аутори. У тренутку креације филмског материјала, Фестивал ће моћи да се похвали са преко 550 приказаних кореографских комада и преко 500.000 људи у гледалиштима. У том смислу, аутентичан приказ техничке реализације 19. и 20. Београдског фестивала игре, такође има јасан циљ да прикаже подједнаку амбицију за приказивањем естетски револуционарних комада и уметника чији радови превазилазе границе замисливог, као и најбоље балетске традиције реномираних оперских институција, на једном месту.

Изложба је део уметничког конкурса Европске престонице културе на ком је одабрано 42 пројекта које ћете упознати током овогодишњег Калеидоскопа културе.

Produžen rok konkursa Evropske prestonice kulture za Subinu skulpturu

Преузмите андроид апликацију.