Početna > Kulturna scena
Kulturna scena Novi Sad

Izložba Hand’s art-a „Izolovana deca“ od 1. decembra u klubu „Tribina mladih“

PETA GODIŠNJA IZLOŽBA Hand’s art-a pod nazivom „IZOLOVANA DECA“ biće otvorena danas u 16 časova u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada. Uz propisane mere zaštite moći će da se pogleda do 5. decembra.
Foto: PrtSc/Kulturni centar Novog Sada

Škola slikanja  Hand’s art je projekat koji živi i stvara tokom cele godine s ciljem da se razvije dečji talenat, dopuni likovna scena mladih i proširi svest  na širu publiku o značaju likovnog delovanja.

Svakog radnog dana se u ateljeu s decom i omladinom razvija svest o značaju likovnog stvaralaštva i njenim blagodetima, gradeći pravilan odnos prema individualnim vrednosnim dostignućima u radu objektivno  i  kolektivno.

Delovanje na javnost se zasniva na kvalitetanom učenju i radu u kontinuitetu, što kao takvo zaslužuje predstavljanje  radova na izložbama likovne scene mladih u našem gradu.

U likovnoj radionici Hand’s art metodika rada se primenjuje tako što se akcenat nastave stavlja na individualni pristup svakom učeniku.

Deca i mladi od 7 do 18 godina imaju priliku da u skladu sa svojim ličnim opredeljenjem, potencijalom i sposobnostima upoznaju crtež, slikarstvo i istoriju umetnosti.

Razvijajući znanje  u oblastima likovnog stvaralaštva, mnogi nastavljaju usmerenje u pripremi za više usavršavanje daljeg školovanja, uče šta su likovni elementi, slikarske tehnike, razvijajući fokus kroz procese crtanja i slikanja.

Razvijanjem koncetracije razvijaju i kreativno mišljenje kao i druge etičke, estetske i motoričke vrednosti i sposobnosti.

Škola slikanja radi radnim danima i subotom, kada je organizovano predavanje iz istorije umetnosti gde se rade tematske crteži prilagođeni uzrastu. Rad se odvija u malim grupama po 5 do 6 učenika uz aktivnu saradnju slikara i psihologa.

Nastava je na srpskom, ruskom i engleskom jeziku,  po čemu je ova škola slikanja prepoznata kao internacionalna.

Drago nam je da smo u našem gradu prepoznati kao dobar primer dualnog obrazovanja i saradnje s mnogim institucijama, što potvrđuju pre svega radovi naših učenika, izložbe na kojim učestvujemo ili organizujemo i koje imaju veliko interesovanje kako stručne tako i šire javnosti, dostignuća naše dece na međunarodnim takmičenjima, konkursima, uspesi naših učenika u daljem obrazovanju i dr.

Radove će predstaviti trideset pet  učenika-autora u različitim tehnikama kao što su ulje na platnu, akril, suvi pastel, format 50 h 70, uredno opremljene, nastale 2020. i 2021. godine.

Nikola Vranjković 1. i 2. decembra u SKCNS Fabrici

 

Preuzmite androidaplikaciju.