Почетна > Културна сцена
Културна сцена Нови Сад

Изложба Hand’s art-а „Изолована деца“ од 1. децембра у клубу „Трибина младих“

ПЕТА ГОДИШЊА ИЗЛОЖБА Hand’s art-а под називом „ИЗОЛОВАНА ДЕЦА“ биће отворена данас у 16 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Уз прописане мере заштите моћи ће да се погледа до 5. децембра.
Фото: PrtSc/Културни центар Новог Сада

Школа сликања  Hand’s art је пројекат који живи и ствара током целе године с циљем да се развије дечји таленат, допуни ликовна сцена младих и прошири свест  на ширу публику о значају ликовног деловања.

Сваког радног дана се у атељеу с децом и омладином развија свест о значају ликовног стваралаштва и њеним благодетима, градећи правилан однос према индивидуалним вредносним достигнућима у раду објективно  и  колективно.

Деловање на јавност се заснива на квалитетаном учењу и раду у континуитету, што као такво заслужује представљање  радова на изложбама ликовне сцене младих у нашем граду.

У ликовној радионици Hand’s art методика рада се примењује тако што се акценат наставе ставља на индивидуални приступ сваком ученику.

Деца и млади од 7 до 18 година имају прилику да у складу са својим личним опредељењем, потенцијалом и способностима упознају цртеж, сликарство и историју уметности.

Развијајући знање  у областима ликовног стваралаштва, многи настављају усмерење у припреми за више усавршавање даљег школовања, уче шта су ликовни елементи, сликарске технике, развијајући фокус кроз процесе цртања и сликања.

Развијањем концетрације развијају и креативно мишљење као и друге етичке, естетске и моторичке вредности и способности.

Школа сликања ради радним данима и суботом, када је организовано предавање из историје уметности где се раде тематске цртежи прилагођени узрасту. Рад се одвија у малим групама по 5 до 6 ученика уз активну сарадњу сликара и психолога.

Настава је на српском, руском и енглеском језику,  по чему је ова школа сликања препозната као интернационална.

Драго нам је да смо у нашем граду препознати као добар пример дуалног образовања и сарадње с многим институцијама, што потврђују пре свега радови наших ученика, изложбе на којим учествујемо или организујемо и које имају велико интересовање како стручне тако и шире јавности, достигнућа наше деце на међународним такмичењима, конкурсима, успеси наших ученика у даљем образовању и др.

Радове ће представити тридесет пет  ученика-аутора у различитим техникама као што су уље на платну, акрил, суви пастел, формат 50 х 70, уредно опремљене, настале 2020. и 2021. године.

Nikola Vranjković 1. i 2. decembra u SKCNS Fabrici

 

Преузмите андроид апликацију.