Неколико залогаја одређене хране може активирати делове нашег мозга и црева који стимулишу глад. Зато се запитајте да ли је добро узимати одређену храну ако сте већ гладни.
Ово су намирнице које тада треба избегавати.
Чипс, помфрит и хлеб
Грицкалице попут чипса и помфрита су само обрађени угљени хидрати са пуно масти. Када једете прерађене угљене хидрате, ниво шећера у крви расте, где се ослобађа велика количина инсулина. Ако сте узели велику количину грицкалица, па чак и хлеба, инсулин ће резервисати вишак шећера, па ћете и даље осећати глад.
Колачи и слаткиши
Неки нутриционисти тврде да тело у почетку не разликује рафинисани шећер од меда. Шећер активира путеве награде и апетита у вашем мозгу другачије од других извора енергије. Када поједете слатко, мозак шаље информацију телу да нисте сити.
Јогурт са ниским садржајем масти
Истраживања су показала да је важно колико дуго проводите жвакање. Што дуже жваћете, дуже ће се ваше тело осећати ситим. Због тога, када пијете јогурт, не жвачете и због тога можете раније да осетите глад. Истовремено, јогурт са мањом количином масти има и доста угљених хидрата и шећера, због чега га треба избегавати.
Дијетална газирана пића и вештачки заслађени слаткиши
Иако многи људи мисле да су дијетални газирани сокови и слаткиши са вештачким заслађивачима одличан начин за смањење калорија, они заправо нису тако добри. Када вам вештачки заслађивачи дођу на језик, центри за награду у вашем мозгу се активирају и сигнализирају вашем цреву да очекује калорије. Када се калорије не појаве, мозак покушава да врати равнотежу јелом.
Преузмите андроид апликацију.