Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ови људи су боља страна Инстаграма!

Као што су наше маме и баке чекале са усхићењем да се на киосцима појаве Бурда и Базар, тако ми чекамо нову објаву омиљене инфлуенсерке са Инстаграма, чекамо и њен недељни влог на „YouTube-u“. Модеран живот донео нам је промене које су добре, али умеју и да буду кобне ако не умемо да их дозирамо и филтрирамо.
Фото: Pixabay/MrJayW

Често се питамо да ли је добро проводити толико времена на Инстаграму и Фејсбуку? Да ли су нам мреже помутиле ум и да ли проводећи време на њима смо научили нешто ново или смо запали у депресију што не можемо себи да приуштимо торбу коју је јуче „анбоксовала“ фенси инфлуенсерка? Патимо што и ми не зарађујемо хиљаде долара и немамо мужа који је толико диван и заљубљен у нас и посвећен деци и дому. И што нам лице није лепо, глатко и без бора.

Да ли сте се икада помислили да друштвене мреже могу да буду одлично место за учење, раст и мотивацију у животу? Можда и јесте, али ви не пратите људе који могу да учине ваш живот бољим. Ви сте ти који сте изабрали да пратите погрешне људе. Често смо сами криви за оно што нам се дешава у животу.

Пратимо и у реалном и у виртуелном животу погрешне људе, не одлазимо из веза које су токсичне, не напуштамо послове који нас гуше и које не волимо, не ризикујемо и не желимо да се померимо са мртве тачке. И увек је лакше да окривимо неког другог, никада не видимо кривца у себи.

Данас нам је најлакше да кажемо да су Инстаграм и ТикТок и генерално друштвене мреже криве за све. Сво зло овог света су нам донеле те мреже, живот је био лепши без њих. Можда и јесте тако, али хајде да се тргнемо и будемо одговорни за своје поступке и животне изборе.

Сами смо направили на својим мрежама листу пратиоца, нико нас није натерао да га пратимо. И ако је ваша листи пуна старлета, жена и мушкараца ниског морала, ријалити звезда, певача и певачица које приказују само лепшу страну себе и показују колико пара су потрошили на брендиране крпице и ташне, онда имате озбиљан проблем.

Није то неки огроман проблем, али ако вам  у току дана преовлада онај осећај да сви живе боље од вас онда то јесте проблем и ставите прст на чело.

Проблем је што сте изгубили свест о реалном свету и што често вероватно помислите гледајући све те „успешне“ људе: „Ето како они сви лепо живе, а мени се не да!“.

Лако човек западне у депресију када види како „Инстаграм мами“ иде одлично од руке да васпитава петоро деце и да и ради и буде увек лепа, згодна, свежа, одморна и весела. А ви сте у трци са временом, разапети између купатила и кухиње, не знате да ли да пре потрчите сину који са тоалета виче „Мамаааа, готов сам, какиооооо!“ или у дневну собу где муж кука како је прехлађен и како ће сигурно умрети ако му не направите баш сад чај. Наравно уз све то идете и на посао, кувате, спремате, возите децу на тренинг и енглески и све то за само 24 сата, врло често није довољно сати током дана.

Да, вама не иде добро, уморни сте и исцрпљени, а њој „Инстаграм мами“ иде тако све лако, уз осмех.

Тргните се, ма није ни њој лако, већ је изабрала да јој Инстаграм буде платформа за промовисање сопственог бизниса или начин да дође до бољег посла, просто Инстаграм јој је посао, њен посао је да буде лепа, насмејана и увек дотерана. Као што и ви радите свој посао најбоље што умете, тако и „Инстаграм мама“ ради свој посао јако добро, толико добро да сте помислили да је лако бити мама петоро деце.  Не заборавите да сте ви видели само пар минута њеног дана и помислили како јој одлично иде у животу. И то је знак да је посао добро одрађен. Али не знате ви шта се дешава када се угасе камере и када се заврши њен радни дан на Инстаграму.

Оног момента када осетите да су вам људи који пласирају лаган живот без муке, цвеће и пролеће направили притисак у глави и телу, и да се због њих осећате лоше, јер ви не живите живот без проблема, стрија и бора. Онда је време да притиснете магично дугме „UNFOLLOW“ и проблем је решен.

Одлучите сами кога ћете да пратите и чији дан, недеља, и начин живота ће вам бити инспирација да будете боља верзија себе, а не депресивна особа која све више тоне ка дну, јер нема живот као са Инстаграма.

Изаберите неког ко ће вам бити мотивација, ко ће вас натерати да се покренете, мислите здраво, једете здраво, изаберите оне који не показују само сјај и гламур живота, већ вас уче и како да пребродите недаће које вам живот доноси. Просто окружите се и изаберите да пратите људе чија позитивна енергија ће и на вас прећи.

И ако лутате и мислите да Инстаграм није место где можете да научите да будете боља верзија себе, предлажемо вам пар профила успешних,  здравих људи који су доброг менталног и физичког здравља и који вам могу помоћи да се тргнете и покренете.

Бранкица Раковић

Бранкица је власница агенције за дигитални маркетинг, уредница магазина Лола и водитељка и уредница подкаста Ослобођена и Лолина мама. Она је колор у црно-белом свету. Жена која се дигла из пепела и почела живот испочетка. Свакодневно нас подсећа колико је живот леп, тера нас да се смејемо и радујемо малим стварима, и врло често њене објаве умеју да натерају сузе на очи. Жена са добрим и лошим данима, са мукама, страховима и жена која нас често подсети да живот није Инстаграм. Инспирација и мотивација и жена која назива ствари правим именом.

Немања Миловић

Немањa је завршио Факултет спорта и физичког васпитања, био је персонални тренер, а данас на Инстаграму дели своје знање и то бесплатно. Пратећи његов профил можете да научите много о сну, суплементацији, физичкој активности и животном балансу. Можете да научите и још много тога, да будете фини, културни, и да бити арогантан није више у моди. Можете да научите и да је могуће да будете здрави, згодни и задовољни ако научите да балансирате кроз живот. Немања има обичај да каже да успешан и задовољан човек мора да живи пет дана као Новак Ђоковић и два дана као Тома Здравковић. Вирните на његов профил и схватићете о чему се ради.

Срђан Зиројевић

Срђан је дугогодишњи професионални тренер у фудбалу, са специјализацијом у перформансама и рехабилитацији спортиста. Знање из биомеханике, анатомије, физиологије, нутриционизма, психологије је стекао студирајући у Америци, а по повратку у Србију, наставио је усмеравање кроз фудбал и тренажну технологију. Претходних 15 година допуњава едукацијом у различитим областима кроз курсеве из ТЦМ, неурологије, биохемије, фармакологије, невербалне комуникације, хипнотерапије, зоологије, за коју бива поприлилчно заинтересован, јер почиње да схвата колико су људска бића лимитираних физичких способности, у односу на животиње када је у питању физички аспект.

Вук Вукашиновић

Вук је „кросфитер“, тренер и оснивач „Првог тима“, отац, супруг, заговорник здравог живота и здраве исхране. На себи својствен начин вас мотивише да се покренете, живите здраво, једете квалитетно и здраво и будете боља верзија себе. Вук тежи да му сваки дан почиње осмехом и да напредује. На свом „YouTube“ каналу дели сво своје знање које је стекао за све ове године бавећи се спортом. Креaтор „Superhuman Challeng-a“ који је направљен тако да за 40 дана упознаш своју бољу, лепшу и вреднију верзију.

Андријана Вешовић

Андријана је свима позната као Зомбијана. Девојка која је све важне животне теме испратила цртежима. Њени цртежи су свима добро познати. Често прича о друштвено-одговорним темама, а најчешће о женским правима и менталном здрављу и важности истог.

Марко Нежић и Дејана Бачко

Срећом нису од оних парова који имају заједнички профил. Марко и Дејана су успешни млади људи. Родитељи мале Ларе. Дејана је већини позната као девојка са крилима. Марко и Дејана пуно путују, тренирају, хране се здраво и један су од ретких младих брачних парова који својом енергијом и упорношћу показују свету да је све могуће ако то нешто довољно желиш и ако се мало потрудиш. Следећи пут када помислите да нешто не можете или вам је тешко, погледајте један од њихових сторија. Ово двоје младих људи са искреним осмесима на лицу нас свакодневно подсећају да је живот леп и да је све ствар избора у животу. Они су изабрали да раде, путују, да се воле, проналазе време за себе и буду дивни и посвећени родитељи малој Лари. Све стижу уз добро организацију и јасно зацртане циљеве.

 

Који људи су по вама позитивна и боља страна Инстаграма?

Odlazak u novosadske drogerije uz pomoć ove aplikacije – Skenirajte proizvod i proverite njegov kvalitet

 

Преузмите андроид апликацију.