Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Истраживање показало: Себичне жене су срећније у љубави

Себичлук се, веровали или не, исплати и то, да ствар буде чуднија, исплати се када је у питању љубав. Оне жене које не воле да угађају другима, доказано осећају већи ниво задовољства, у односу на жене које се труде да угоде свима, а себи понајмање.
Фото: Pexels/Jonathan Nenemann

Без обзира на то што су нас родитељи учили да увек треба делити и давати, како се испоставило, некада је боље мислити више на себе него на друге. Наиме, жене које се дају у потпуности и заузимају за људе око себе, пролазе много горе у односу на жене које искључиво мисле на сопствене потребе.

Недавно је рађено истраживање на Универзитету “Аризона” и показало је да жене које, упркос свом стресу, мушкарцима прискачу у помоћ, на тај начин штете саме себи, али и својој вези. У таквим ситуацијама најчешће долази до гомилања стреса, што касније узрокује све чешће размирице, али и свађе са партнером.

У истраживању је учествовао великии број венчаних и невенчаних парова, а дужина везе је имала распон од шест месеци до 44 године. Парови су током истраживања бележили своје активности које су проводили заједно, дружења са пријатељима и разноразне друге обавезе.

Испоставило се да жене које су себичне боље функционишу у вези, па је самим тиме и веза квалитетнија. Било да се ради о правој себичности или о томе да је несебична жена коначно схватила где су јој границе и на шта све треба или не треба да пристане, себичност добро дође. Уживаћете у вези, а мушкарци ће имати више живаца за вас и поштоваће вас више.

Уколико се ипак одлучите за несебичан концепт, будите свесне тога да су такве жене окарактерисане као несрећне, незадовољне и са великим теретом на леђима. Покушајте да поделите одговорности са својим партнером, а уколико видите да не иде, одлучите се за очување пре свега себе, па онда других.

Psiholog objašnjava kako da shvatite da vas muškarac voli: Ponašanje koje razotkriva

Преузмите андроид апликацију.