Почетна > Свет
Свет

Илон Маск вратио у живот Трампов налог на Твитеру

Налог бившег америчког председника Доналда Трампа на Твитеру поново је активан на овој платформи.
Фото: Танјуг/AP/Jae C. Hong

Да подсетимо, бивше руководство Твитера је суспендовало Трампов налог након напада на Капитолу 6. јануара 2021, а нови власник Твитера Илон Маск га је сада вратио након што су учесници анкете за то гласали.

Vox Populi, Vox Dei – написао је Илон Маск на Твитеру (глас људи је глас Бога), најављујући повратак налога Доналда Трампа на тој друштвеној мрежи.

Одлуку да врати Трампов налог Маск је донео након што је 51,8 одсто корисника који су учествовали у његовој анкети рекло да је за повратак некадашњег председника на Твитер. Петнаест хиљада људи изнело је своје мишљење у тој анкети.

Овај потез омогућава Трампу да се врати на друштвену мрежу на којој је био најутицајнији, али и најконтроверзнији корисник, наводи Си-Ен-Ен. Имаo je 90 милиона пратилаца, а његови твитови су чак имали моћ да утичу на тржиште, да одређују редослед вести у медијима, али и да мењају агенду у Вашингтону.

Ипак, Трамп је раније рекао да ће остати активан на друштвеној мрежи коју је сам основао Truth Social и да се неће вратити на Твитеру. Трамп је, иначе, најавио кандидатуру за предстојеће председничке изборе 2024. године.

Када су га у суботу питали шта мисли о куповини Твитера од стране Маска, Трамп је похвалио директора „Тесле“, али је и довео у питање то да ли ће Твитер преживети тренутну кризу коју доживљава.

„Он има има карактер, а ја волим кад неко има карактер. Паметан је“, рекао је Трамп о Маску.

Istorijski dogovor na samitu o klimi – osniva se fond za siromašne zemlje pogođene klimatskim promenama

Преузмите андроид апликацију.