Почетна > Србија
Србија

Илић: Није тачно да је Србија међу најнаоружанијим земљама

Генерални секретар Националне асоцијације за оружје Србије Душко Илић рекао је данас за Танјуг да није тачно да је Србија међу најоружајнијим земљама јер не постоји параметар како да се израчуна колико има нелегалног оружја.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Акцију МУП-а за разоружавање оценио је као врло успешну и додао да је предаја нелегалног оружја увек добра акција коју је Национална асоцијација за оружје Србије подржала, као и сваку претходну легализацију.

Напомиње да нису тачне приче да је Србија међу најоружајнијим земљама, јер нема параметра како да се израчуна колико има нелегалног оружја и оружја на црном тржишту, већ да се зна број регистрованог и легалног оружја, а да за илегално може да се изведе нека процена, која ни приближно не може да буде тачна.

„Имамо грађана који желе да имају оружје по сваку цену, и ако испањувају услове да то имају легално, они га набављају легално, али ако им је то право ускраћено и не могу да га набаве легално, они ће вероватно да прибегну илегалном држању оружја што ни за кога није добро“, објаснио је Илић.

Kardiovaskularna bolest je zdravstveni problem broj jedan u Srbiji

Преузмите андроид апликацију.