Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Идеје за постељину – Како да имате луксузни кревет, као из хотела

Ми проводимо трећину живота спавајући и сатима лежећи на кревету, па зашто не бисмо то време направили као луксузни доживљај од пет звездица? Ово су идеје за постељину, како би ваш кревет постао удобан, модеран и прелеп, баш као и луксузни хотелски кревет.
Фото: Pexels/Jonathan Borba
Како почети?

Постељина је одлична ствар за додавање боја, дезена и луксуза у спаваћу собу. Када мислимо на идеје за постељину, мислимо на све слојеве: од душека до последњег прекривача на кревету.

Једна од важнијих компоненти декорисања кревета је бирање палете боја. За чаршаве су најбоље неутралне боје (као што је бела), комбиноване са једнобојном текстуром, док су јарке боје и различити дезени за:

– декоративне јастуке;
– навлаку за јорган;
– декоративну ћебад.

За модерну собу, чији је нагласак на кревету, повежите боју која чини тему спаваће собе са узглавном даском кревета, великим уметничким делом на зиду или са тапетама на зиду иза кревета.

Бирајте класичне боје за подлогу на којој ћете додавати јарке боје и дезене, јер је то тајна добро дизајнираног кревета. Са овим дизајном ћете моћи лако да мењате изглед собе, а притом ћете и уштедети.

Ово су пет идеја за свих пет слојева, због којих ћете моћи да спавате у луксузном стилу.

Први слој: Душек и покривачи за њега

Добар душек је основа доброг ноћног спавања. Можете обновити душек тако што ћете ставити још један добар слој (као што је на пример простирка) који ће кревету дати мекани осећај. Ако изаберете простирку од меморијске пене, ваш кревет ће имати слој као мекани колач у који ћете моћи да уроните сваке вечери.

Други слој: Чаршави

Хотели троше много времена и новца у проучавању онога што кревет чини удобним. Хилтон, Хајат и Марриотт су хотели који су открили тајну једног очаравајућег кревета: памучни чаршави. Изненађујуће је то што су муштерије рекле да је јефтинија врста чаршава удобнија него неке скупље врсте.

Трећи слој: Јастуци

Јастуци за спавање

Јастуци су битни за удобност кревета и дизајн. Међутим ту мора да постоји баланс између премало јастука и превише њих. Стручњаци тврде да су два јастука, регуларне величине најбоља за максималну удобност.

Ако имате алергију на перје или било коју другу врсту материјала од које је сачињен јастук, постоје и хипоалергени јастуци.

На крају крајева, ви изаберите јастук за који мислите да ће вам бити одличан.

Декоративни јастуци

Када изаберете јастуке за спавање, на ред долази и декорисање кревета са декоративним јастучићима. Ово је ваша прилика да додате јединствени и јарки „додир“ кревету. Изаберите омиљени дезен и боју, која ће се слагати уз дизајн собе и одаберите:

– велики чврсти јастук (који се ставља иза свих, као потпора);
– два јастука величине 25×25 цм;
– неколико јастука величине од 16 до 20 инча;
– такође можете узети два већа јастука за потпору, величине као обичан јастук за спавање.

Четврти слој: Прекривач или јорган

Перјани јорган је практичан и луксузан избор за прекривач. Перје је мекано и одличан је изолатор током лета или зиме, што јорган чини добром инвестицијом. Украсите јорган квалитетном навлаком за њега.

Пети слој: Декоративно ћебе

Декоративно ћебе је постало популаран додатак кревету. Он је одличан додатни слој који употпуњава тај „луксузни“ изглед и који добро дође да се покријете када је хладно. Пресавијте ћебе и пребаците га преко ивице кревета.

Када будете бирали ово ћебе, имајте на уму декоративне јастуке – нека буду сличног дизајна, боја и са сличним дезеном.

Nikada nemojte raditi ove stvari svom automobilu i produžićete njegov životni vek!

Преузмите андроид апликацију.